24 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Житомирський айтішник хотів вивезти за кордон комплектуючі до військових літаків

Житомирський айтішник хотів вивезти за кордон комплектуючі до військових літаків

  • 21 лютого, 2022 15:40
Айтішник з Житомирської області намагався вивезти за кордон комплектуючі до військових літаків. Чоловіка затримали на пункті пропуску в Львівській області. Про це 21 лютого повідомила Служба безпеки України.
 

"За даними слідства, до оборудки причетний мешканець Житомирської області, працівник ІТ сфери. Чоловік намагався приховано переправити до однієї з європейських країн допоміжну частину подвійного призначення. Це - запасна частина до радіолокаційної станції літака АН-26Б, яка разом з тим, може використовуватися як комплектуюча до літаків у військовій авіації", - інформує спецслужба.


Нелегальний вантаж виявили у легковому автомобілі під час митного огляду на пункті пропуску "Тиса". Для уникнення викриття чоловік сховав обладнання за пасажирським сидінням, в ніші для інструментів.

"Наразі комплектуючу деталь вилучено. Розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) Кримінального кодексу України", - додали в СБУ.



Фото: СБУ
Поділитись

Новини по темі: