28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • У Житомирській області судитимуть кримінального авторитета з 14-річним «стажем»

У Житомирській області судитимуть кримінального авторитета з 14-річним «стажем»

  • 20 грудня, 2021 9:54
Прокурори Коростенської окружної прокуратури направили до суду обвинувальний акт стосовно ув'язненого, який став кримінальним авторитетом та контролював доставку заборонених предметів та речовин до колонії.

"Слідство встановило, що неодноразово судимий 39-річний чоловік, який раніше відбував покарання у п’яти різних виправних колоніях загальним терміном понад 14 років, підтримуючи злодійські традиції, набув серед засуджених статусу кримінального авторитету. У колонії на Житомирщині виконував роль "смотрящого" за житловою зоною дільниці, контролював доставку і розподіл заборонених предметів та наркотичних засобів до установи, від збуту яких поповнювався так званий "чорний общак". Взявши на себе повноту неформальної влади, встановлював правила поведінки за "злодійськими законами" та контролював їх виконання", - повідомляє обласна прокуратура.

За інформацією відомства, чоловік забезпечував постачання у колонію тютюнових виробів, продуктів харчування, мобільних телефонів, вирішував суперечки між ув'язненими та призначав покарання, брав участь у злочинних сходках.

Крім цього, кримінального авторитета обвинувачують у незаконному обігу наркотичних засобів та низці інших злочинів (ч. 1 ст. 309, ч. 3 ст. 321, ч. 2 ст. 307 КК України).

За встановлення та поширення злочинного впливу у виправній колонії передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 9 до 15 років.
Поділитись

Новини по темі: