20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Переїхав пішохода і кинув помирати: на Житомирщині судитимуть водія за смертельну ДТП

Переїхав пішохода і кинув помирати: на Житомирщині судитимуть водія за смертельну ДТП

  • 13 грудня, 2021 11:35
У Житомирській області судитимуть водія автівки, який переїхав пішохода та втік з місця аварії. Від отриманих травм пішохід загинув. Про це "Журналу Житомира" повідомили в обласній прокуратурі.
 

"Коростенською окружною прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт (ч. 2 ст. 286, ч. 1 ст. 135 КК України). Установлено, що на початку вересня 2021 року 46-річний водій, місцевий підприємець, рухаючись на автомобілі марки Renault Master в смт Народичі, близько 3-ї години ночі, порушив правила дорожнього руху та здійснив наїзд на 20-річного пішохода, який лежав на проїзній частині", - йдеться у повідомленні.


Після скоєння ДТП водій не викликав швидку допомогу для потерпілого, який перебував у небезпечному для життя стані, не повідомив про ДТП правоохоронні ограни. Натомість, залишив місце події та поїхав додому.

"За результатами проведених слідчих дій та відповідних експертиз здобуто докази скоєння обвинуваченим смертельної дорожньо-транспортної події.
Справу розглядатиме Народицький районний суд"
, - додали в прокуратурі.

За скоєння смертельної дорожньо-транспортної події та залишення потерпілого без допомоги водію загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.
Поділитись

Новини по темі: