27 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • У Житомирській області виявили нелегальну біржу, на якій незаконно торгували лісопродукцією

У Житомирській області виявили нелегальну біржу, на якій незаконно торгували лісопродукцією

  • 29 листопада, 2021 14:42
Правоохоронці викрили мережу нелегальних товарних бірж, які діяли в різних областях України, зокрема і на Житомирщині. За інформацією Національної поліції, на біржах незаконно проводили торги лісопродукцією.

"На початку жовтня до Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції звернулась Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку щодо незаконної діяльності окремих товарних бірж, які всупереч встановленим законодавствам нормам здійснювали професійну діяльність з організації торгівлі продукцією без отримання ліцензії", - інформує Нацполіція.

Слідчі Головного слідчого управління Національної поліції спільно з оперативниками Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції виявили в різних областях України понад 10 товарних бірж, які працювали незаконно, зокрема без законних підстав проводили на своїх майданчиках торги лісопродукцією.

"Усі отримані кошти від проведення операцій ішли виключно у "кишеню" власникам", - зауважили у Нацполіції.

На підставі ухвал суду правоохоронці провели санкціоновані обшуки в офісах товарних бірж на території Вінницької, Сумської, Волинської, Житомирської, Рівненської, Львівської, Закарпатської областей та в Києві.

У результаті обшуків поліцейські вилучили господарську документацію, печатки, чорнові записи та гроші, а також наклали арешти на рахунки товарних бірж.

Кримінальне провадження відкрите за статтею 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.
Поділитись

Новини по темі: