29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Жителька Житомирщини «розблокувала» свою банківську картку і втратила майже 90 тис. грн

Жителька Житомирщини «розблокувала» свою банківську картку і втратила майже 90 тис. грн

  • 24 листопада, 2021 11:09
Днями кілька жителів Житомирської області, повіривши шахраям, втратили понад 100 тисяч гривень. Жителька Романівщини "розблоковувала" свою банківську картку, а двоє житомирян натрапили на шахраїв, скориставшись інтернет-майданчиком оголошень. 

Про це "Журналу Житомира" повідомили в поліції Житомирської області.
 

"До поліції звернулась 55-річна жителька смт Мирополя та розповіла, що через необачність втратила заощадження з банківського рахунку. За словами жінки, до неї зателефонував незнайомець, який назвався працівником служби безпеки банку, повідомив про заблокування її картки та у розмові дізнався всі конфіденційні відомості для доступу до рахунку", - йдеться у повідомленні.


У результаті жінка втратила 89 тисяч гривень.

54-річна житомирянка вирішила продати старі меблі й розмістила оголошення на відповідному сайті. До жінки зателефонував чоловік, який нібито зацікавився товаром. Під надуманим приводом він переконав заявницю переказати власні кошти на вказаний ним номер, пообіцявши їх повернення. Згодом зв'язок з чоловіком обірвався, а жінка зрозуміла, що "подарувала" незнайомцю 4 тисячі гривень.

Невдало завершилась спроба придбати автомобільні шини й для 45-річної жительки Житомира. 
 

"Зробивши вибір за допомогою сайту оголошень, вона зв'язалася з продавцем та на його вимогу переказала 10 тисяч гривень передоплати на надані тим рахунки. Однак товар так і не отримала", - розповіли правоохоронці.


Нині у рамках розпочатих кримінальних проваджень за ст. 190 (Шахрайство) ККУ поліцейські встановлюють причетних до правопорушень. 
Поділитись

Новини по темі: