28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Поширювали антивакцинальний контент: СБУ ліквідувала в соцмережах 65-тисячну армію ботів

Поширювали антивакцинальний контент: СБУ ліквідувала в соцмережах 65-тисячну армію ботів

  • 29 жовтня, 2021 8:55
Упродовж 2021 року кіберфаxівці Служби безпеки України ліквідували у соцмережах 65 000 ботів. Вони поширювали антиукраїнський та антивакцинальний контент. Про це повідомила пресслужба СБУ

"Кіберфахівці СБУ блокували роботу 12 "ботоферм" потужністю понад 65 тисяч акаунтів. Через них поширювався антиукраїнський, антивакцинальний та інший деструктивний контент у соцмережах", – йдеться в повідомленні

Також правоохоронцям вдалося локалізувати понад 1200 кібератак та кіберінцидентів на об’єкти критичної інфраструктури.

"Для захисту кібербезпеки держави за матеріалами СБУ, розпочато 427 кримінальних проваджень. 62 зловмисників уже притягнуто до кримінальної відповідальності", – додали у Службі безпеки.



При цьому кібердепартамент СБУ провів низку масштабних спецоперацій, серед яких – викриття та блокування діяльності транснаціонального угруповання хакерів, які за допомогою свого шкідливого програмного забезпечення Egregor та Maze "зламали" понад 150 компаній з Європи та США. Збитки від дій цих хакерів сягнули понад 80 мільйонів доларів.

Кіберфахівці Служби безпеки повідомили про викриття масштабної агентурної мережі, яка займалася розвідувально-підривною діяльністю на замовлення спецслужб РФ.
 

"Країна-агресор залучила українських громадян до створення та адміністрування низки політичних всеукраїнських і регіональних Telegram-каналів: "Легитимный", "Резидент", "Картель", "Сплетница" та інші", – повідомили у пресслужбі.


Окрім того, СБУ розпочала 36 кримінальних проваджень за ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) та ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України. За результатами відкритих проваджень засуджено 23 особи.

Поділитись

Новини по темі: