20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Підрядник вкрав понад 300 тис. грн, ремонтуючи дорогу на Житомирщині: справу передали до суду

Підрядник вкрав понад 300 тис. грн, ремонтуючи дорогу на Житомирщині: справу передали до суду

  • 1 жовтня, 2021 17:44
У Житомирській області судитимуть підрядника та інженера з технагляду, які вкрали під час ремонту доріг понад 300 тис. гривень. Про це повідомили в обласній прокуратурі.
 

"Досудовим розслідуванням встановлено, що приватним підприємцем під час капітального ремонту доріг у місті Чуднові не були виконані передбачені  проектно-кошторисною документацією роботи з укріплення узбіччя гравійною (щебеневою) сумішшю відповідної товщини та інше. Незаконні дії скоєні за пособництва інженера з технічного нагляду шляхом внесення до актів приймання виконаних будівельних робіт завідомо неправдивих відомостей", - інформує відомство.


Унаслідок зловживань із бюджету зайво перераховано 312 тис. грн, які підрядник привласнив.

"Чуднівською окружною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт за фактом привласнення бюджетних коштів та службового підроблення  (ч.4 ст.191, ч.5 ст.27, ч.4 ст.191, ч.ч.3, 4 ст.358, ч.1 ст.366 КК України)", - повідомили в прокуратурі.

З метою забезпечення відшкодування шкоди, заподіяної кримінальним правопорушення, накладено арешт на майно фігурантів – два автомобілі та нерухомість.
Поділитись

Новини по темі: