20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Вкрали мільйон на будівництві амбулаторії: на Житомирщині судитимуть чиновника та підрядників

Вкрали мільйон на будівництві амбулаторії: на Житомирщині судитимуть чиновника та підрядників

  • 30 вересня, 2021 11:27
У Житомирській області судитимуть керівника підприємства, інженера з технічного нагляду та колишнього директора одного з департаментів облдержадміністрації. Правоохоронці інкримінують чоловікам розкрадання коштів під час будівництва амбулаторії.
 

"Наприкінці 2018 року одним із департаментів облдержадміністрації було укладено договір із приватним підприємством на будівництво амбулаторії на 1-2 лікарів з житлом у с. Нових Вороб’і колишнього Малинського району. Для здійснення нагляду за дотриманням спеціального Порядку будівництва департамент облдержадміністрації уклав відповідний договір з інженером з технічного нагляду", - пояснюють в поліції Житомирщини.


Однак, як встановлено під час досудового розслідування, у подальшому керівник підприємства, домовившись із вказаною особою, внесли завідомо неправдиві відомості про обсяги та вартість виконаних робіт у відповідні офіційні документи.

"На підставі актів приймання виконаних будівельних робіт, довідок про вартість таких та витрати підприємству загалом було перераховано понад 4,3 млн гривень. При цьому фактична вартість виконаних робіт та витрат, відповідно до проведених експертних досліджень, становить трохи більше 3,3 млн гривень", - додали правоохоронці.

Таким чином із державного бюджету викрадено близько мільйона гривень. Справу розглядатиме Богунський районний суд м. Житомира.
Поділитись

Новини по темі: