29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • СБУ «накрила» в Житомирській області підпільний склад з контрафактними сигаретами

СБУ «накрила» в Житомирській області підпільний склад з контрафактними сигаретами

  • 23 вересня, 2021 16:54
Служба безпеки України заблокувала канал масштабної реалізації контрафактних тютюнових виробів. Нелегальний бізнес приносив його власникам мільйонні прибутки, а один із підпільних складів бізнесменів знаходився на Житомирщині.
 

"За попередніми даними, підакцизні цигарки закуповували "в чорну" у посередників заводів-виробників. Їх зберігали на підпільних складах, облаштованих на Івано-Франківщині та Житомирщині. Оптові партії контрафакту реалізовували фактично до усіх регіонів України під виглядом продукції відомих іноземних брендів: як із підробленими марками акцизного податку, так і без них", - повідомили в пресцентрі СБ України в Житомирській області.


За даними слідства, ділки знаходили клієнтів через спеціально створену платформу у месенджері Telegram. Замовникам цигарки надсилали поштою.



"Під час 12 одночасних обшуків, проведених у декількох регіонах України, правоохоронці вилучили: сировину для виготовлення тютюнових виробів та підготовлену до збуту продукцію на понад мільйон гривень; комп’ютерну техніку з доказами протиправної діяльності; чорнову документацію та банківські картки, через які проводилися розрахунки та легалізація коштів; понад два мільйони гривень готівкою", - додали в СБУ.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 199 Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії. З’ясовуються збитки, завдані державі через несплату податків від нелегальної торгівлі підакцизною продукцією.
 

Фото: СБУ
Поділитись

Новини по темі: