24 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Житомиряни після телефонних розмов з шахраями втратили понад 100 000 гривень

Житомиряни після телефонних розмов з шахраями втратили понад 100 000 гривень

  • 17 вересня, 2021 12:32
Упродовж тижня до поліції звернулись понад 10 житомирян із заявами про ошуканство і втрату десятків тисяч гривень. У більшості випадків потерпілі купували/продавали речі через відомі ресурси або «розблоковували» банківські картки.

Зокрема, 37-річна житомирянка залишила свій номер телефону під оголошенням про продаж дитячих речей на відповідному Інтернет-сайті. Банальна розмова із потенційним покупцем завершилась для жінки втратою майже 65 тисяч гривень заощаджень. 
 

«Заявниця назвала реквізити картки, за допомогою яких ошуканці і отримали доступ до її банківських ресурсів», - повідомили в поліції.


Ще двоє жителів обласного центру продавали автомобільні запчастини і теж після розмов з «покупцями» позбулися коштів на своїх рахунках.

Правоохоронці наголошують, що усі троє користувались одним і тим же найбільш поширеним у нас інтернет-ресурсом з продажу товарів.

Ще четверо житомирян повірили телефонним співрозмовникам, які назвалися працівниками служби безпеки банку. Довірившись незнайомцям, назвали реквізити карток та інші конфіденційні відомості, які дали доступ стороннім до їх рахунків. У результаті сумарно майже 50 тисяч гривень потрапило у кишені шахраїв.
 

Як не попастися на хитрощі шахраїв


Подібних неприємностей можна уникнути, дотримуючись елементарних правил безпеки. У першу чергу, запам’ятайте, що реальним банківським працівникам не потрібна ваша персональна інформація. Усі необхідні дані для забезпечення безпеки ваших рахунків і карток вони вже мають. Додаткові відомості важливо зберігати у таємниці і не розголошувати їх стороннім, ким би вони себе не називали, особливо по телефону.

Критично і упереджено ставтесь до підозрілих смс-повідомлень про блокування банківських карток. Не поспішайте з вирішенням проблемних питань у розмові з абонентами, у справжності яких ви сумніваєтесь. Будьте обережними під час здійснення будь-яких фінансових операцій. Особисто у фінансових установах перевіряйте відомості, які вам намагаються нав’язати у телефонній розмові.







Поділитись

Новини по темі: