27 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Троє житомирян спробували «віджати» підприємство у громадян Туреччини

Троє житомирян спробували «віджати» підприємство у громадян Туреччини

  • 19 травня, 2021 16:40
Поліція Житомирщини викрила в шахрайстві трьох житомирян, які намагалися "віджати" підприємство у громадян Туреччини. Організована злочинна група розпродала майно підприємства, звільнила всіх працівників і планувала отримати повний контроль над підприємством.
 

"Досудове розслідування проводиться за заявою двох громадян Туреччини, які ще у 2012 році у селищі Народичі зареєстрували лісопильне та стругальне виробництво. У 2020 році через суб’єктивні та об’єктивні обставини власникам підприємства довелось повернутись на Батьківщину, доручивши ведення справ посередникам. Як було встановлено під час розслідування, головний бухгалтер підприємства, залучивши ще двох посібників, упродовж півтора року виконала низку цілеспрямованих дій для заволодіння чужим майном. Члени злочинної групи, виконуючи визначені заздалегідь функції, переконали власника підприємства у необхідності видачі їм довіреностей на розпорядження майном. Такі протиправні дії стали можливими через неналежну обізнаність іноземців у правових аспектах законодавства України", – розповідають правоохоронці.




Таким чином підозрюваним вдалося розпродати транспортні засоби, а також заволодіти іншим вартісним обладнанням та інвентарем. Загалом сума збитків становить близько 14 млн гривень.

За інформацією поліції, щоб приховати свої злочинні дії, підозрювані звільнили усіх працівників, забезпечили собі безконтрольний та безперешкодний доступ на територію виробництва та мали на меті у подальшому отримати право розпоряджатись і нею.

Наразі трьом членам злочинної групи, організатору та двом спільникам, оголошено про підозру у вчиненні правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 27 (Види співучасників), ч. 4 ст. 190 (Шахрайство), ч. 5 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Їм може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 12 років з конфіскацією майна.

Фото: ГУНП
Поділитись

Новини по темі: