28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Довірливі мешканці Житомирщини втрачають тисячі гривень, роздаючи шахраям дані банківських карт

Довірливі мешканці Житомирщини втрачають тисячі гривень, роздаючи шахраям дані банківських карт

  • 16 квітня, 2021 9:07
На Житомирщині жителі продовжують потрапляти на гачок шахраїв і втрачати свої заощадження. Двоє мешканців області повідомили незнайомцям конфіденційні дані своїх банківських рахунків, ще один наш земляк «придбав» ноутбук через сумнівний сайт. Про це «Журналу Житомира» розповіли в поліції Житомирської області.
 

«Зі схожими ситуаціями до поліції звернулися відразу двоє громадян – 35-річна жителька смт Корнина Житомирського району та 72-річний дідусь із села Ігнатпіля Овруцької громади. В обох випадках заявники розповіли, що напередодні до них зателефонували незнайомці, які представилися працівниками служби безпеки банків, де вони обслуговуються. «Менеджери» повідомили, що їх фінансові картки заблоковані і тепер потрібно надати додаткові відомості, аби надалі користуватися ними. Таким чином заявники назвали реквізити карток, їх строки дії та приватні коди – відомості, що є конфіденційними і не можуть бути розголошені будь-кому навіть у безпосередній особистій розмові», – інформують правоохоронці.


Вже через кілька хвилин з рахунку жінки було знято 19 тисяч гривень, а у пенсіонера – понад 25 тисяч національної валюти.

На гачок шахраїв потрапив і 53-річний житель смт Нова Борова. Зі слів чоловіка, ще у січні він перерахував кошти за купівлю ноутбуку, оголошення про продаж якого знайшов на одному з інтернет-сайтів. 

Ціна за гаджет здалася йому дуже приємною, тому охоче чекав кілька місяців на повідомлення про прибуття поштового відправлення. Проте ані за тиждень, ані за три місяці воно так і не надійшло, а «менеджери» магазину і зовсім перестали відповідати на телефонні дзвінки.

За всіма вказаними фактами слідчі поліції Житомирщини розпочали досудові розслідування і розшукують шахраїв.
Поділитись

Новини по темі: