23 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • У Житомирі на хабарі затримали посадовця Інституту Нацакадемії Аграрних наук

У Житомирі на хабарі затримали посадовця Інституту Нацакадемії Аграрних наук

  • 14 квітня, 2021 9:44
У Житомирі затримали посадовця регіонального підрозділу Інституту Національної академії Аграрних наук України, який за хабарі продавав селекційну продукцію за нижчими цінами.

Про це "Журналу Житомира" повідомили в Житомирській обласній прокуратурі.
 

"За даними слідства, директор дослідної станції, зловживаючи службовим становищем, з метою особистого збагачення, організував схему систематичного вимагання та отримання від приватних підприємців неправомірної вигоди за реалізацію за заниженими цінами селекційних сортів овочів, що вирощуються на розсадниках. Цього разу зазначену суму коштів посадовець вимагав та одержав за продаж 14 тонн сортового товару на загальну суму 168 тис. грн. Фактично половину вартості планував привласнити", – інформує прокуратура.


13 квітня особу затримано під час одержання від підприємця 84 тис. грн неправомірної вигоди. Раніше оперативники задокументували одержання першої частини хабаря – 30 тис. грн.

"Неправомірну вигоду вилучено. Під час проведення обшуку також вилучено кошти – першу частину раніше одержаної ним неправомірної вигоди та бухгалтерські документи, які підтверджують скоєння кримінального правопорушення. Досудове розслідування за ч. 3 ст. 368 КК України проводить Головне управління Нацполіції в області", – додає відомство.
Поділитись

Новини по темі: