18 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • На Житомирщині спіймали банду, яка займалася продажем метадону

На Житомирщині спіймали банду, яка займалася продажем метадону

  • 30 березня, 2021 11:14
У Коростені припинили діяльність злочинної групи, яка займалася продажем метадону в регіоні та постачала наркотики до місцевої установи виконання покарань. У членів банди вилучили наркотичні засоби на суму близько півмільйона гривень.

"29 березня поліцейські Управління боротьби з наркозлочинністю Житомирщини спільно зі слідчими Коростенського районного управління поліції та за підтримки спецпризначенців ГУНП затримали організаторку (29-річну коростенку) злочинної групи відразу після продажу нею метадону. Встановлено, що угрупування займалось поширенням у регіоні наркотиків та їх постачанням до місцевої установи виконання покарань", – повідомили "Журналу Житомира" в поліції області.



Встановлено, що до складу угрупування, окрім організаторки, входили ще 2 коростенців, 3 овручан та двоє засуджених, які відбувають покарання у місцях позбавлення волі. Ще одна 30-річна місцева жителька займалась скуповуванням та постачанням сильнодіючих лікарських препаратів.
 

"Члени злочинної групи мали чіткі функції та відповідно їх притримувались. Чоловіки, переважно, займались перекиданням розфасованих доз на територію установи виконання покарань, їх дії координували двоє засуджених. Увесь процес скеровувався та контролювався організаторкою", – говорять правоохоронці.


Поліцейські задокументували близько півтора десятка фактів протиправної діяльності угрупування. У ході досудового розслідування встановлено, що щоденно через членів групи проходило до 70 доз закладок метадону, а щоденний оборот складав понад 6 тисяч гривень, у тому числі через банківські перерахунки.



"Загалом за період документування діяльності злочинного угрупування поліцейські вилучили у його членів наркотичних засобів, за цінами чорного ринку, на суму близько півмільйона гривень", – інформує ГУНП.

Більшість членів угрупування уже притягувались до кримінальної відповідальності. Нині їм загрожує покарання у вигляді ув’язнення на термін від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

Поділитись

Новини по темі: