25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • На Житомирщині в прикордонній зоні затримали вантажівки, що перевозили крадений ліс

На Житомирщині в прикордонній зоні затримали вантажівки, що перевозили крадений ліс

  • 23 березня, 2021 11:12
У Житомирській області в прикордонній зоні поліцейські й прикордонники зупинили 4 вантажівки, в яких перевозили незаконно зрубаний ліс.

"19 березня інспектори чергового наряду швидкого реагування Овруцького відділу поліції  спільно з прикордонниками під час відпрацювання у лісовому масиві, поблизу с. Бірківське Овруцької територіальної громади, зупинили два автомобіля "Урал" під керуванням 32-річного жителя Івано-Франківської області та "Камаз", за кермом якого був 48-річний житель Івано-Франківщини", – інформує поліція Житомирської області. 

У вантажівках чоловіки перевозили соснові колоди. Жодних документів, які б указували на легальність походження деревини, вони не мали. Відтак транспортні засоби з лісоматеріалами було вилучено до відділку поліції. 

Ще один випадок крадіжки лісу в прикордонній зоні зафіксували ввечері 22 березня неподалік селища Юрове.
 

"Реалізовуючи завчасно надану інформацію від оперативних співробітників прикордонним нарядом на одній з автодоріг, неподалік селища Юрове, було зупинено два транспортних засоби марки "ЗІЛ". Під час перевірки з’ясувалось, що вантажівки перевозять близько 24-ох кубів "кругляку" хвойних порід дерев", – повідомляє Держприкордонслужба.


Будь-яких документів на вантаж та право його перевозити у водіїв не було. Жодна з колод лісу не мала відповідного маркування.

За всіма фактами тривають досудові розслідування. Законодавством крадіжка лісу карається штрафом від 1000 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі чи позбавленням волі на строк до 3 років.

Поділитись

Новини по темі: