29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Житомирська прокуратура оскаржує дострокове звільнення депутата АР Крим Василя Ганиша

Житомирська прокуратура оскаржує дострокове звільнення депутата АР Крим Василя Ганиша

  • 31 грудня, 2020 8:39
Прокуратура Житомирської області оскаржує в Касаційному кримінальному суді дострокове звільнення від відбування покарання колишнього депутата Автономної Республіки Крим Василя Ганиша.

Про це повідомляє "Суспільне" з посиланням на Житомирську обласну прокуратуру.
 

"Прокуратура була присутня і наявне рішення суду, про яке йде мова, воно нині в стадії оскарження, нами внесено апеляцію на рішення суду, апеляційний суд її не задовольнив, далі почали оскаржувати у касаційному порядку. Вивчаються певні питання і в плані вироку, на якій стадії він знаходиться, теж тут не стоїмо осторонь. Але безпосередньо питання звільнення оскаржено обласною прокуратурою", – зазначив керівник прокуратури Олександр Білошицький.


Раніше повідомлялося, що прокуратура Житомирської області не встигла подати клопотання на оскарження ухвали суду, якою через хворобу був звільнений від відбування покарання засуджений за держзраду кримський ексдепутат Василь Ганиш.
 

Держзрада Ганиша: що потрібно знати

 
  • 28 квітня 2015 року Ганиша затримали українські правоохоронці при виїзді з Криму. Колишній депутат був узятий під варту, оскільки знаходився в розшуку. Генпрокуратура оголосила йому підозру в скоєнні державної зради.
  • У листопаді 2018 року Дніпровський райсуд Києва засудив Ганиша до 12 років ув'язнення за те, що той сприяв підривній діяльності Росії на території України, коли брав участь у голосуванні за окупаційну "Конституцію Криму".
  • Сам засуджений заперечував провину. Ганиш стверджував, що завжди дотримувався проукраїнських поглядів і був єдиним депутатом Верховної Ради Криму, який проголосував проти проведення "референдуму".
  • Суд також розцінив як протизаконну участь Ганиша в так званих "виборах" до міськради Феодосії в вересні 2014 року. Ексдепутат також був зобов'язаний виплатити 5 789 гривень судових витрат.
  • Сам Ганиш стверджував, що не голосував за "конституцію", але підтвердив, що балотувався на місцевих "виборах" 2014 року. Ганиш також розповідав, що висунув свою кандидатуру на прохання місцевого Меджлісу, нібито щоб відтягнути частину голосів у кандидата від Комуністичної партії.


Василь Ганиш. Фото: Ґрати
Поділитись

Новини по темі: