19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Житомирські прикордонники у зоні відчуження затримали чоловіків з «рогатим» вантажем. ФОТО

Житомирські прикордонники у зоні відчуження затримали чоловіків з «рогатим» вантажем. ФОТО

  • 21 грудня, 2020 14:16
Житомирські прикордонники затримали трьох чоловіків з незвичайним вантажем. Із зони відчуження на вільну від радіації територію горе-колекціонери намагалися вивезти роги копитних тварин. Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Зловмисниками виявилися жителі Київської області: двоє українців і білорус. Останній має дозвіл на постійне проживання в Україні.

Один із зловмисників вже не вперше потрапляє в руки співробітників правоохоронних органів. Перед цим чоловіка з аналогічним "рогатим" вантажем і також двома подільниками затримували безпосередньо в Чорнобильській зоні.



Роги оленів, цапів та лосів загальною вагою понад 50 кг вилучено. Стосовно затриманих правоохоронці склали протоколи за ст. 46-1 КУпАП "Порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення", рішення за якими прийматиме суд. 

Разом з тим, прикордонники надіслали до компетентних органів повідомлення про виявлення ознак кримінального порушення за ст.267-1 ККУ "Порушення вимог режиму радіаційної безпеки".

Поділитись

Новини по темі: