20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • На Житомирщині під видом «санітарної» вирубки знищували здорові дуби: все відправляли на експорт

На Житомирщині під видом «санітарної» вирубки знищували здорові дуби: все відправляли на експорт

  • 21 грудня, 2020 8:52
У Житомирській області викрили групу підприємців та посадовців лісгоспу, які займалися незаконними порубками дерев, виготовленням лісоматеріалів та їх експортом за межі України. Про це "Журналу Житомира" повідомили в Житомирській обласній прокуратурі.

За даними слідства, незаконними вирубками лісові "горе-бізнесмени" охопили чотири райони – Бердичівський, Чуднівський, Любарський та Романівський.
 

"Група осіб з числа керівників комерційних структур та службових осіб лісогосподарств, діючи за попередньою змовою, налагодили схему розкрадання державних лісових ресурсів. Зокрема, майстри лісогосподарств, маскуючи незаконні вирубки дубу під санітарно-оздоровчі заходи, насправді збували якісну ділову деревину підприємцям, які виготовляли з неї пиломатеріали та експортували до іноземної держави", – інформує прокуратура.




На деревообробних підприємствах, в офісних приміщеннях та за місцем проживання фігурантів справи були проведені обшуки.
 

"Виявлено і вилучено понад 100 куб. м готових пиломатеріалів та лісопродукції різної категорії, більше 40 куб. м дубових колод, деревообробне обладнання, а також бухгалтерські документи, чорнові записи, які фіксують факти придбання нелегальної деревини та можуть бути доказами незаконної підприємницької діяльності", – зазначає відомство.




Документи, лісопродукцію та обладнання вилучено, вирішується питання щодо накладення на них арешту.
    
"Наразі тривають необхідні слідчі дії, встановлюється причетність до скоєння злочину інших осіб та завдана державним інтересам шкода.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 4 ст. 246 КК України проводить Головне управління Нацполіції в області"
, – повідомила обласна прокуратура.



Поділитись

Новини по темі: