19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Серійний убивця чи невинна жертва? Довічно засуджений «поліетиленовий маніяк» пройшов детектор брехні

Серійний убивця чи невинна жертва? Довічно засуджений «поліетиленовий маніяк» пройшов детектор брехні

  • 14 грудня, 2020 20:33

Спортсмен та успішний фінансист – 52-річний Віктор Донченко вже дев’ять років відбуває за ґратами покарання за звинуваченням у вбивстві.

В лісах Житомирської та Київської областей були знайдені понівечені трупи молодих дівчат, загорнуті у поліетилен. Чоловіка охрестили «поліетиленовим маніяком» і присудили довічне ув’язнення. 

Засуджений запевняє, що зізнався у тяжких злочинах лише тому, що у слідчому ізоляторі його жорстоко били декілька днів поспіль. Аби зберегти власне життя, йому не лишилось іншого вибору, як зізнатись у тому, чого не скоював. Адвокат вважає, що у матеріалах справи дуже багато порушень.

«Слідство тривало, а тим часом на межі Житомирської та Київської областей знаходили ще тіла дівчат. Вони також були загорнуті у поліетилен. Хоча Віктор Донченко вже дев’ять місяців як перебував у СІЗО» – зазначив ведучий програми Тимур Асланов.


Майже через 10 років, ув’язнений вирішив поборотися за своє чесне ім’я і погодився пройти поліграф. Вперше і лише у «Гучній справі» провели тестування на детекторі брехні у камері довічно засудженого! 

Результати тестування показали, що Віктор не запаковував тіла дівчат до поліетиленових пакетів, не відвозив їх до лісу, і не наносив смертельних ударів жертвам. На слідчих експериментах чоловік обманював. Проте, у деяких питаннях намагався обманути і детектор брехні.

Що розповів поліграфолог Ігор Іщук

«На загальні питання, чи причетний він до вбивств жінок у Віктора є реагування, які підтверджують його нещирість. І на сьогодні його позиція не зовсім відверта з нами, можливо, він знає про те, хто це вчинив. Однак, з якихось причин не хоче про це говорити».


Засуджений підтвердив журналістам програми, що сам він не вбивав, але знає, хто може бути до цього причетним. Він переконаний, що йому, як колишньому працівнику банка, а саме начальнику відділу повернення кредитних заборгованостей, у такий спосіб помстився один з керівників тодішньої міліції Києва, який заборгував банку велику суму.
 

Дивіться програму «Гучна справа» 

 
 

«Гучна справа» – це публіцистична програма журналістських розслідувань на каналі «Україна», в якій аналізують конкретні справи та  кримінальні схеми. Ведучий Тимур Асланов та журналісти проєкту вказують на слабкі місця офіційних версій кримінальних справ, руйнують міфи, що утворилися навколо них, знаходять нові факти та свідчення, вибудовують експертні версії.  
Поділитись

Новини по темі: