20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Директор ветлабораторії за хабарі видавав підроблені довідки на м'ясну продукцію

Директор ветлабораторії за хабарі видавав підроблені довідки на м'ясну продукцію

  • 24 листопада, 2020 9:55
У Житомирській області судитимуть директора державної ветлабораторії, який за хабарі видавав підприємцям підроблені експертні висновки на м'ясну продукцію. Про це "Журналу Житомира" повідомили в Житомирській обласній прокуратурі.
 

"За даними слідства, посадовець, з корисливих мотивів, неодноразово одержував від лікаря ветеринарної медицини м’ясопереробного приватного підприємства (стосовно нього судом вже винесено вирок) неправомірну вигоду на загальну суму майже 5 тис. грн. Навзамін за грошову "винагороду" чиновник сприяв у видачі ветеринарною лабораторією експертних висновків щодо якісних і кількісних показників м’ясної продукції, без надходження від підприємства обов’язкових зразків сировини", – зазначає відомство.


Віртуальні лабораторні висновки надавалися на тонни продукції. Зокрема, один із задокументованих фактів - експертний висновок надано на 11 тонн м’ясної продукції, призначеної для реалізації.

Неправомірну вигоду фігурант справи одержував на банківські картки, а сканкопії підроблених експертних висновків, скріплених підписами і печаткою, надсилалися електронною поштою.

Наразі обвинувальний акт за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 366,  ч. 2 ст. 369-2 КК України, скеровано до суду.
Поділитись

Новини по темі: