29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Звільнення ексдепутата Криму: житомирські прокурори не встигли подати апеляцію на рішення суду

Звільнення ексдепутата Криму: житомирські прокурори не встигли подати апеляцію на рішення суду

  • 19 листопада, 2020 8:38
Прокуратура Житомирської області не встигла подати клопотання на оскарження ухвали суду, якою через хворобу був звільнений від відбування покарання засуджений за держзраду кримський ексдепутат Василь Ганиш.

Про це повідомляє Бюро судової інформації (проект Центру журналістських розслідувань).
 

"Суддя Богунського районного суду Житомира Софія Костенко 1 жовтня 2020 року звільнила від відбування покарання засудженого за державну зраду колишнього депутата ВР Криму Василя Ганиша за станом здоров’я. Прокурори Житомирської обласної прокуратури могли оскаржити ухвалу протягом 7 днів. Однак апеляційна скарга не була подана. Тому ухвала набрала законної сили 9 жовтня", – йдеться у повідомленні.


Житомирський апеляційний суд 11 листопада відхилив клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження, подане першим заступником Житомирської обласної прокуратури Олегом Мостиховським. 

Прокуратура може оскаржити ухвалу до Касаційного кримінального суду Верховного Суду протягом трьох місяців.
 

Держзрада Ганиша: що потрібно знати

 
  • 28 квітня 2015 року Ганиша затримали українські правоохоронці при виїзді з Криму. Колишній депутат був узятий під варту, оскільки знаходився в розшуку. Генпрокуратура оголосила йому підозру в скоєнні державної зради.
  • У листопаді 2018 року Дніпровський райсуд Києва засудив Ганиша до 12 років ув'язнення за те, що той сприяв підривній діяльності Росії на території України, коли брав участь у голосуванні за окупаційну "Конституцію Криму".
  • Сам засуджений заперечував провину. Ганиш стверджував, що завжди дотримувався проукраїнських поглядів і був єдиним депутатом Верховної Ради Криму, який проголосував проти проведення "референдуму".
  • Суд також розцінив як протизаконну участь Ганиша в так званих "виборах" до міськради Феодосії в вересні 2014 року. Ексдепутат також був зобов'язаний виплатити 5 789 гривень судових витрат.
  • Сам Ганиш стверджував, що не голосував за "конституцію", але підтвердив, що балотувався на місцевих "виборах" 2014 року. Ганиш також розповідав, що висунув свою кандидатуру на прохання місцевого Меджлісу, нібито щоб відтягнути частину голосів у кандидата від Комуністичної партії.

Василь Ганиш. Фото: Ґрати
Поділитись

Новини по темі: