16 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Проголосувала замість свого сина: на Житомирщині судитимуть секретаря виборчої комісії

Проголосувала замість свого сина: на Житомирщині судитимуть секретаря виборчої комісії

  • 16 листопада, 2020 12:07
У Житомирській області на місцевих виборах, що проходили 25 жовтня, секретар виборчої комісії проголосовала за іншу особу – свого сина. За скоєне їй загрожує позбавлення волі.

Про це "Журналу Житомира" повідомили у пресслужбі поліції Житомирської області.
 

"У день голосування, 25 жовтня, до поліції звернувся один з кандидатів на посаду селищного голови з повідомленням, що помітив, як секретар місцевої дільничної виборчої комісії вкидає в урну кілька бюлетенів, ймовірно порушуючи законодавство. На місці події працювала слідчо-оперативна група Новоград-Волинського відділу поліції, працівники якої задокументували всі обставини", – йдеться у повідомленні.


У ході розслідування було встановлено, що жителька Новоград-Волинського району, працюючи секретарем ДВК та перебуваючи на виборчій дільниці, самостійно отримала бюлетені за себе та свого сина. Жінка проголосувала за обох та вкинула бюлетені до виборчої скриньки.

Жінці вже оголосили підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Відповідно до чинного законодавства таке діяння, вчинене членом виборчої комісії, карається позбавленням волі на строк від 5 до 7 років.
Поділитись

Новини по темі: