20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Полісмени, розбороняючи бійку, застосували сльозогінний газ: прокуратура говорить по перевищення службових повноважень

Полісмени, розбороняючи бійку, застосували сльозогінний газ: прокуратура говорить по перевищення службових повноважень

  • 2 листопада, 2020 13:52
У Житомирській області ДБР розпочало розслідування за фактом бійки місцевих жителів та застосування правоохоронцями спецзасобів. Про це "Журналу Житомира" повідомили у пресслужбі Житомирської обласної прокуратури.
 

"Установлено, що 24.10.2020 у центрі міста Малина, близько третьої години ночі, між двома групами місцевих жителів, після відвідування нічного розважального центру, виникла суперечка, яка переросла у сутичку між окремими особами. На місце події була викликана група реагування патрульної поліції у складі двох інспекторів", – йдеться у повідомленні.


Інспектори спробували припинити хуліганські дії молодиків, зокрема, затримати одного з найактивніших учасників бійки. Інші почали перешкоджати правоохоронцям. Для припинення порушення громадського порядку і бійки інспектори поліції застосували сльозогінний газ.
 

"Оскільки місцевим відділом поліції дії учасників сутички та правоохоронців не кваліфіковані як кримінальне правопорушення, місцевою прокуратурою розпочато кримінальні провадження", – додають у прокуратурі.


Досудові розслідування за фактом хуліганства (ч. 3 ст. 296 КК України), насильства щодо працівника правоохоронного органу (ч.1 ст. 345 КК України), а також за фактом перевищення службових повноважень працівником правоохоронного органу (ч. 2 ст. 365 КК України) проводить Державне бюро розслідувань.
Поділитись

Новини по темі: