23 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Шахраї видурили у довірливих жителів Житомирської області понад 35 000 грн

Шахраї видурили у довірливих жителів Житомирської області понад 35 000 грн

  • 15 жовтня, 2020 15:26
Поліція закликає жителів області бути вкрай уважними під час укладання фінансових угод з незнайомцями. Лише упродовж кількох останніх діб жителі Житомирщини, повіривши шахраям, втратили понад 35 тисяч гривень. 

32- річна жителька Андрушівського району знайшла у соцмережі оголошення про продаж дров. Вона вирішила придбати потрібну в господарстві лісопродукцію і переказала на вказаний їй рахунок 7 тисяч гривень. Щоправда, придбаного товару так і не дочекалася.

Житель м. Коростишів вирішив винайняти житло та для цього підібрав відповідний варіант на сайті оголошень. Так званий «господар» зажадав від майбутнього орендаря передоплату, тож чоловік переказав на кілька карткових рахунків 6 тисяч гривень. Лише згодом чоловік з’ясував, що його ошукали та обрану ним житлову площу ніхто й не збирався надавати.

У Брусилівському районі 74-річна жителька втратила майже 23 тисячі гривень. Як з’ясувалось, на мобільний пенсіонерки зателефонувала незнайомка та повідомила, що її дочку заарештовано та поміщено до слідчого ізолятора. А щоб визволити з в’язниці рідну людину їй треба сплатити певну суму на банківський рахунок, що жінка й зробила.

Нині у рамках кримінальних проваджень, розпочатих за ст. 190 (Шахрайство) КК України, триває встановлення осіб, причетних до злодіянь. 

Уникнути зазначених чи схожих ситуацій можна, якщо дотримуватися простих правил:
 
  • ніколи не передавайте гроші, призначені нібито для лікування, відшкодування збитків потерпілим, передоплати за товар чи послугу або іншої потреби, незнайомим людям;
  • намагайтеся не сплачувати наперед за товар, придбаний у мережі Інтернет. Скористайтеся послугами післяплати, або так званої «захищеної оплати», які пропонують транспортні компанії, торговельні інтернет-майданчики та фінансові установи.
  • укладаючи угоду про надання послуг чи придбання товарів, особливо якщо йдеться про значні суми, обов’язково складайте письмовий договір, уважно читайте всі умови, перевіряйте контактні дані, а за потреби – радьтеся з фахівцями.

Поділитись

Новини по темі: