28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Дзвонять з номера «ПриватБанку» і знімають гроші з карти: нова схема шахрайства

Дзвонять з номера «ПриватБанку» і знімають гроші з карти: нова схема шахрайства

  • 15 червня, 2020 17:15

У світі існує багато способів, завдяки яким шахраї отримують доступ до банківських рахунків людей. ПриватБанк попередив клієнтів про новий вид шахрайства.
 

Як розводять клієнтів ПриватБанк

Вам можуть зателефонувати з реального номеру банка +38 (056) 7161131 і назватися менеджером установи. Далі повідомити сумну новину, що з вашого рахунку намагалися зняти або переказати кошти, але банк її, нібито, заблокував транзакцію. Для безпеки ваших грошей пропонують заповнити анкету і змінити CVV2-код.
 

Що тут не так?

Номер +380567161131 дійсно належить банку, проте він використовується лише для прийому дзвінків. Шахраї використовують сервіс підміни номера телефону. Якщо вам телефонують з цього номеру у жодному разі не беріть слухавку, це шахраї.

Також варто пам’ятати, що ПриватБанк не телефонує й не надсилає повідомлень, щоб попросити клієнтів зазначити номер банківської картки, строк її дії, PIN-код або CVV2-код картки, пароль у Приват24, а також паролі, що надходять у SMS. Ці дані є конфіденційними, не повідомляйте їх нікому.
 

Користувач під ніком starmailex так описав ситуацію.

«9 червня в 18.45 дзвонить мені номер 0567161131. Представившись менеджером з безпеки ПриватБанку, ошелешує мене новиною про те, що з моєї картки намагалися перевести гроші на різні рахунки і вони заблокували ці операції. Причому вказав номер інтернет-карти, яка ніде не світилася. На моє прохання він розповів все про стан моїх рахунків, номери карт, мої паспортні дані і дані на мою сім'ю. Я в шоці », - пише клієнт банку.


Після цього липовий менеджер попросив змінити CVV2-код, а він нібито надішле форму на його зміну. На щастя, клієнт запідозрив шахрайство.

«Після довгих умовлянь і аргументів, що, мовляв, глянь, на твоїй карті зі зворотного боку телефон, з якого ми дзвонимо. Перевіряю - точно. Номер Привату. Я не здаюсь. Кажу, знаю я цю схему розлучення. Він кличе головного менеджера з безпеки. Той протриндел те ж саме, що і перший. І почав погрожувати. Типу у них розмова записана, і якщо гроші підуть, то вони не при справах», - розповідає клієнт.


Але starmailex не піддався на погрози і поклав трубку. А через деякий час передзвонив за тим же номером.

«Дзвоню на цей же номер, потрапляю в колл-центр Привату. Прошу підтвердити інфу про спроби злому і наявність мені дзвінка від їх служби. Дівчина на лінії відповіла негативно. Ніяких спроб зняття або дзвінків від них не надходило. На моє запитання, як це з їх номера мені дзвонять, ще й погрожують, відповіла, що складе запит і розберуться. Але осад залишився», - написав він.

Поділитись

Новини по темі: