28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Співробітник лісгоспу відповість у суді за масштабну вирубку лісу на Житомирщині

Співробітник лісгоспу відповість у суді за масштабну вирубку лісу на Житомирщині

  • 9 червня, 2020 12:58
У Житомирській області судитимуть лісничого одного із лісгоспів, який обвинувачується у пособництві «чорним лісорубам» та спричиненні шкоди державі на понад 15 мільйонів гривень.

Днями слідчі управління ГУНП Житомирщини завершили досудове розслідування, яке проводилось одразу за кількома статтями Кримінального кодексу України – ч.5 ст.27, ст.246 (пособництво в незаконній порубці лісу), ч.2 ст.366 (Службове підроблення) та ч.2 ст.367 (Службова недбалість).
 

«Слідством встановлено, що протягом 2016 року посадовець вносив завідомо неправдиві відомості до службової документації про розчищення лісу, в тому числі до лісорубних квитків, тож за його сприяння під виглядом санітарних робіт на визначених ділянках вирубувались здорові дерева. Загальна сума завданого державі збитку сягнула понад 15 млн гривень», – повідомляє поліція.


Обвинувальний акт у кримінальному провадженні за вказаними вище злочинами скеровано до суду. 

За чинним законодавством фігуранту справ може загрожувати від 2 до 5 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з накладенням штрафних санкцій.
Поділитись

Новини по темі: