29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • 200 експертиз і десятки опитаних: як іде розслідування масового вбивства на Житомирщині

200 експертиз і десятки опитаних: як іде розслідування масового вбивства на Житомирщині

  • 27 травня, 2020 10:28
Поліція призначила по справі про масовий розстріл людей в Попільнянському районі близько 200 експертиз. Правоохоронці вже провели слідчі експерименти і опитали кілька десятків свідків.

Про це "Журналу Житомира" повідомили в пресслужбі поліції Житомирської області.
 

"Встановлено, що тіла загиблих знаходились у кількох місцях. Двоє чоловіків, 1986 та 1973 р.н., військовослужбовці одного з батальйонів Нацгвардії, на момент загибелі перебували в альтанці, де вечеряли до того усі прибулі та орендар ставка. Тіла ще двох чоловіків, волонтера, 1976 р.н., та нацгвардійця, 1970 р.н., поліцейські виявили на вході до іншого будинку ... Інші троє чоловіків, 1970, 1973 та 1990 р.н., знаходились на ліжках в одній з кімнат будинку і зафіксовані на місці обставини вказують на те, що подальші події були несподіваними і неочікуваними для загиблих", – повідомляють правоохоронці.


"У ході проведеного огляду вилучено 6 одиниць вогнепальні зброї – уся зареєстрована та належала учасникам події", – додає поліція. 

Підозрюваному належала гладкоствольна рушниця ИЖ-58 16 калібру. Загиблим - мисливські карабіни "Ремінгтон", "Ругєр", АКМС-МФ1, Zbroyar Z15 та травматичний пістолет ПМТ. Також під час огляду було виявлено набої та гільзи, два ножі.
 

"Наразі слідчі призначили до двох сотень досліджень: від судово-медичних експертиз тіл загиблих до комплексних молекулярно-генетичних та балістичних, дактилоскопічних, трасологічних та інших. Відповідно до висновків експертів причинами смерті семи загиблих стали вогнепальні дробові поранення з ушкодженням внутрішніх органів", – розповів начальник Головного управління Нацполіції в Житомирській області Сергій Крупєй.




Також уже проведено слідчі експерименти і опитано кілька десятків осіб, як родичів, так і жителів села. Рідні загиблих розповідають, що чоловіки виїхали з дому уранці  21 травня для відзначення дня народження одного з них та риболовлі у місці, де вони неодноразово уже бували.

Нагадаємо, на Житомирщині у ніч проти 22 травня чоловік з рушниці розстріляв компанію друзів, яка приїхала до нього на відпочинок. За фактом масового вбивства затримали 58-річного Анатолія Захаренка. Йому вже оголосили підозру в умисному вбивстві.

Всі загиблі – або ветерани війни, або чинні військовослужбовці Нацгвардії. 26 травня загиблих нацгвардійців поховали на Лісовому кладовищі в Києві.
Поділитись

Новини по темі: