20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Викрито сміттєву «схему»: на Житомирщину під покровом ночі звозили львівські відходи

Викрито сміттєву «схему»: на Житомирщину під покровом ночі звозили львівські відходи

  • 25 травня, 2020 13:58
Львівська міська рада уклала договір з комерційними структурами на збір та вивіз сміття з міста на офіційні сміттєзвалища Київської області. Однак, з'ясувалося, що сміття вивозять на сільськогосподарські землі, зокрема на Житомирщину.

Про це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.
 

"Упродовж 2019 року з бюджету на відшкодування додаткових витрат на вивезення та захоронення твердих побутових відходів було виділено 300 мільйонів гривень, а у поточному році перевізникам було перераховано понад 70 мільйонів гривень. Однак, як було з’ясовано правоохоронцями, зловмисники використовували зовсім інші канали захоронення сміття, а до офіційних документів, на підставі яких отримували кошти з місцевого бюджету, вносили завідомо недостовірні відомості про місця його утилізації", – йдеться у повідомленні.


Слідчі та оперативники зібрали матеріали, якими підтверджується факти вивезення та захоронення частини сміття на землях сільськогосподарського призначення у 5 кілометрах від міста Жидачів Львівської області та до міста Коростень Житомирської області. 



Аби приховати незаконну діяльність, побутові відходи вивозили вночі, а за кілька метрів до кінцевого пункту вантажівки рухалися із вимкненими фарами. 

За інформацією прокурора Львівщини Ірини Діденко, вночі 21 травня викрито 17 таких вантажівок.

Наразі проводяться санкціоновані обшуки у перевізників, фірмах, що надають послуги з вивезення і утилізації, а також у Львівській міськраді. 

Як повідомляв "ЖЖ", на Житомирщині скинули близько 100 тонн сміття. Серед відходів знайшли безліч чеків, квитанцій, які вказували на те, що сміття привезли зі Львова.
Поділитись

Новини по темі: