28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • У Житомирі затримали кіберполіцейського, який вимагав хабар у біткоінах. ФОТО

У Житомирі затримали кіберполіцейського, який вимагав хабар у біткоінах. ФОТО

  • 25 лютого, 2020 10:00
Служба безпеки України затримала в Житомирі працівника Департаменту кіберполіції Нацполіції України, який вимагав неправомірну вигоду за закриття кримінального провадження.

За версією слідства, кіберполіцейський вимагав від місцевого мешканця $5 тисяч за не притягнення його до передбаченої законодавством відповідальності за розповсюдження порнографічної продукції. 
 

«За цю суму поліцейський обіцяв фігуранту справи забезпечити «потрібний» висновок комп'ютерно-технічної експертизи», – інформує пресгрупа УСБ України в Житомирській області.


За інформацією спецслужби, щоб уникнути викриття, кіберполіцейський спочатку запропонував перерахувати кошти у біткоінах на електронний гаманець. Проте, через тривалість цієї процедури, він, зрештою, погодився отримати хабар у гривневому еквіваленті частинами на банківський рахунок свого знайомого.

Правоохоронці затримали офіцера поліції у центрі Житомира відразу після зарахування на картку першого «траншу» – 24 тисяч гривень.

«У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України затриманому оголошено про підозру. Перевіряється інформація про причетність до протиправної діяльності інших посадовців відділу Нацполіції», – додають в СБУ.





Поділитись

Новини по темі: