19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Співробітники податкової міліції «накрили» підпільний цех та вилучили 1200 літрів фальсифікованої горілки

Співробітники податкової міліції «накрили» підпільний цех та вилучили 1200 літрів фальсифікованої горілки

  • 31 січня, 2020 16:29
У Коростишівському районі правоохоронці виявили підпільний цех по виробництву фальсифікованих алкогольних виробів. Про це «Журналу Житомира» 31 січня повідомила пресслужба ГУНП в Житомирській області.

«Канал поширення фальсифікату перекрили працівники управління стратегічних розслідувань Житомирщини, співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Житомирській області під процесуальним керівництвом прокуратури області», - йдеться у повідомленні.

1200 літрів спирту та готової лікеро-горілчаної продукції, в тому числі 160 пляшок об’ємом 0,7 літра алкогольної продукції з явними ознаками підробки марок акцизного податку, автомобіль, устаткування для виготовлення фальсифікованих алкогольних напоїв вилучили під час проведення санкціонованих обшуків на території Коростишівського району.

За даними пресслужби прокуратури, обшуки у підпільному цеху проводили 31 січня.

«Під час обшуків, у тому числі, за місцем здійснення протиправної діяльності з виготовлення алкогольної продукції в домоволодінні, вилучено обладнання та компоненти для незаконного виробництва алкогольних напоїв, а також близько однієї тонни готової продукції та спирту. Установлено, що мешканець Житомирської області, без відповідного офіційного дозволу та ліцензії, на території домоволодіння організував функціонування підпільного цеху з незаконного виробництва алкогольних напоїв, які у подальшому розповсюджувалися мешканцям області», - повідомили в прокуратурі.


На даний час вирішується питання щодо накладення арешту на вилучені товарно-матеріальні цінності.

«Прокуратурою Житомирської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконного виготовлення підакцизних товарів з недоброякісної сировини, що становлять загрозу для життя і здоров'я людей та їх незаконний збут, за ч. 3 ст. 204 КК України. Досудове розслідування проводить податкова міліція», - поінформували в прокуратурі області.


Нагадаємо, 17 січня 2020 в Овруцькому районі податківці виявили підпільну гуральню, продукцію якої продавали через інтернет.

16 січня в Черняхові податківці виявили підпільний цех з виготовлення лікеро-горілчаних виробів: під час обшуків вилучили обладнання та готової продукції на понад 800 тис. грн.







Поділитись

Новини по темі: