19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • У Житомирській області накрили великий наркокартель, який торгував метадоном і марихуаною. ФОТО

У Житомирській області накрили великий наркокартель, який торгував метадоном і марихуаною. ФОТО

  • 26 грудня, 2019 12:08
У Житомирській області викрили групу наркоторговців, які спеціалізувались на розповсюдженні психотропних і наркотичних речовин способом закладок. 24 грудня оперативники затримали організаторку наркокартелю та чотирьох членів групи. 

Як повідомили "Журналу Житомира" у ГУ Нацполіції, над викриттям наркоторговців працювало управління протидії наркозлочинності та слідче управління поліції Житомирщини.
 

"Над документуванням діяльності групи наркоторговців ми працювали певний час. Результатом роботи оперативників стало викриття організаторки наркобізнесу, 31-річної бердичівлянки, і чотирьох членів групи з числа жителів райцентру, які безпосередньо займались розповсюдженням особливо небезпечних наркотиків і психотропних речовин на території Житомирської області. Серед таких метадон, амфетамін, марихуана. Задокументовані факти збуту наркотиків та психотропу і у місця позбавлення волі", - повідомив начальник ГУНП в області Сергій Крупєй.


Оперативники кримінальної поліції затримали збувача і організаторку наркокартелю одразу після чергової оборудки через так звану закладку наркотиків. Під час поверхневого огляду у жінки вилучили наркотики і психотроп.

Поліцейські також провели близько десятка обшуків за місцями проживання організаторки та членів наркокартелю. Було виявлено та вилучено загалом понад кілограма наркотичних речовин (метадон, амфетамін, марихуану), електронні ваги, зіппакетики для розфасовки "порцій", грошові кошти в іноземній валюті, зброю, набої та інше.

Усе вилучене направлене на експертне дослідження до Житомирського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.

Досудове розслідування проводиться за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) ККУ. За чинним законодавством подібні протиправні дії караються позбавленням волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

У рамках провадження тривають слідчі дії та встановлення інших фактів протиправної діяльності наркозбувачів та усіх причетних осіб.













Поділитись

Новини по темі: