20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Поліція і СБУ проводять обшуки на лісопереробних підприємствах Житомирщини

Поліція і СБУ проводять обшуки на лісопереробних підприємствах Житомирщини

  • 5 грудня, 2019 11:51
5 грудня поліція і СБУ проводять низку обшуків на території кількох лісопереробних підприємств у Коростенському районі. У ході досудового розслідування встановлюються обставини протиправної діяльності, пов’язаної із нелегальними вирубками лісу та подальшим експортом обробленої деревини.

Про це "Журналу Житомира" повідомили у ГУ Нацполіції Житомирської області.

"Попередньо встановлено, що службові особи лісогосподарських підприємств комунальної та державної форм власності області, зловживаючи службовим становищем та діючи за попередньою змовою із низкою приватних товариств, упродовж 2019 організовували незаконні порубки. Ліс транспортувався на пилорами, де оброблявся та складувався для відправки за кордон", - інформує поліція.

Така діяльність, за приблизними підрахунками, нанесла збитку у сумі кількох мільйонів гривень, що є тяжкими наслідками для інтересів держави.

У ході 12 обшуків встановлено, що частина лісопродукції, на яку судом уже накладено арешт, підготовлена до транспортування. Відтак під час слідчих дій вилучено документацію та інші свідчення протиправної діяльності.

Досудове розслідування проводиться за ч.2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 6 років.
Поділитись

Новини по темі: