19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Суд у Житомирі пом'якшив домашній арешт Муравицькому, підозрюваному в державній зраді

Суд у Житомирі пом'якшив домашній арешт Муравицькому, підозрюваному в державній зраді

  • 29 листопада, 2019 16:06
Корольовський районний суд Житомира дозволив підозрюваному у державній зраді журналісту Василю Муравицькому нічний домашній арешт замість цілодобового.

Як повідомляє Укрінформ, прокурор Вадим Левченко наполягав на зміні запобіжного заходу на тримання під вартою з можливістю внесення грошової застави у розмірі 570 тисяч гривень.

Натомість адвокат Муравицького Світлана Новицька заявила клопотання про незастосування жодного запобіжного заходу до підсудного.

Під цілодобовим домашнім арештом Муравицький перебував із червня 2018 року. До того він був під вартою. Домашній арешт у нічну пору триватиме з 22.00 до 6.00. Запобіжний захід діятиме до 27 січня 2020 року.

Нагадаємо, 2 серпня 2017 року суд заарештував житомирського журналіста Василя Муравицького, якого звинувачують за кількома статтями КК. Зокрема за ч. 2 статті 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), частини 1 статті 111 (державна зрада), частини 2 статті 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної приналежності), частини 1 статті 258- 3 (участь в діяльності терористичної організації) Кримінального кодексу України.

За даними СБУ, в Житомирській області Муравицкий, за вказівкою російських кураторів, "готував і поширював антиукраїнські матеріали". Підготовлені статті публікувалися на шести інтернет-сайтах, які адмініструвати з РФ і тимчасово окупованих територій України.
Поділитись

Новини по темі: