20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Афера з інвестиціями: у Житомирі впіймали шахрая, який зібрав з містян 8 млн гривень

Афера з інвестиціями: у Житомирі впіймали шахрая, який зібрав з містян 8 млн гривень

  • 29 листопада, 2019 13:19
Поліція викрила 35-річного житомирянина, який підозрюється у причетності до понад 40 фактів шахрайств, від яких потерпіли щонайменше 23 мешканці області. Чоловік під приводом вигідного інвестування брав у знайомих кошти у борг, але не повертав їх.

Про це "Журналу Житомира" повідомили у ГУ Нацполіції Житомирської області.

Так, чоловік пропонував знайомим вступити з ним в усну угоду для придбання по пільговій ціні транспортних засобів (ніби конфіскованих банками у власників за несплату кредитів) з подальшим їх продажем уже по ринковій вартості.

Щоразу підозрюваний обіцяв потерпілим після оборудки повернути і боргові кошти, і додати частину від отриманого прибутку. Чоловік навіть так і робив, але лише одного разу – першого. Усі наступні його угоди були цілеспрямовані на заволодіння якомога більшими сумами без жодних намірів до їх повернення позичальникам.
 

"Звісно, що подібна схема була не єдиною в арсеналі підозрюваного. Розповідав він знайомим і про вигідний курс обміну валют, і про інші нібито безпрограшні варіанти вкладення заощаджень", - прокоментував заступник начальника Слідчого управління Олексій Хробуст. 


Загалом слідчі у ході досудового розслідування зібрали докази протиправних дій відносно 17 житомирян, а коли обвинувачення щодо встановлених фактів уже було скеровано до суду, з’ясувались деталі й інших злочинів. Таким чином нині поліцейські розслідують учинені ще відносно 6 жителів області подібні шахрайства.

Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді ув’язнення на термін від 5 до 12 років з конфіскацією майна.
Поділитись

Новини по темі: