28 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Правоохоронці затримали жінку, 3-річний син якої загинув на пожежі. У поліції говорять - мати була п'яною

Правоохоронці затримали жінку, 3-річний син якої загинув на пожежі. У поліції говорять - мати була п'яною

  • 8 листопада, 2019 15:56
7 листопада під час гасіння пожежі в приватному будинку в смт Романові Житомирської області було виявлено тіло 3-річного хлопчика. Також у лікарні у тяжкому стані перебуває його 4-річна сестричка

Поліція розпочала кримінальне провадження та затримала матір дітей, яка на момент загоряння перебувала вдома у нетверезому стані.
 

"Досудове розслідування розпочато за ч. 2 ст. 270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) КК України. Попередньо, причиною пожежі стало порушення правил експлуатації побутових газових приладів, а на момент загорання 36-річна матір дітей знаходилася вдома разом зі знайомою та вживала спиртне", - інформує ГУ Нацполіції Житомирської області.


Після пожежі жінки звернулися до лікарні, де у них діагностували отруєння чадним газом. Також було зафіксовано стан алкогольного сп’яніння обох (у матері дітей – 2,22 проміле).

Поліцейські затримали матір дітей у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України. Нині вона знаходиться у лікарні під охороною поліції.

4-річна дочка затриманої перебуває в Житомирській обласній дитячій лікарні. Медики оцінюють стан дитини як тяжкий.

Законодавством порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, якщо воно спричинило загибель людей, карається позбавленням волі на строк від 3 до 8 років.
Поділитись

Новини по темі: