29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • СБУ викрила у Житомирі ділків, які розмитнювали авто за заниженою вартістю

СБУ викрила у Житомирі ділків, які розмитнювали авто за заниженою вартістю

  • 1 жовтня, 2019 8:56
СБУ викрила у Житомирі центр з мінімізації податкових платежів, який «спеціалізувався» на розмитненні транспортних засобів за заниженою оціночною вартістю. 

«Правоохоронці встановили, що група осіб зареєструвала декілька підконтрольних суб’єктів господарювання-резидентів у Житомирі і Рівному та компаній-нерезидентів – у офшорних зонах. Реквізити цих компаній ділки використовували під час імпорту автомобілів із держав Євросоюзу. При цьому за рахунок заниження вартості транспортних засобів та відповідно зменшення обов’язкових митних платежів до державного бюджету автівки «дешевшали» фактично вдвічі», - повідомляє пресцентр Служби безпеки України.

За інформацією відомства, з початку цього року через «руки» зловмисників пройшло понад 400 автомобілів (вантажівки, автобуси, мікроавтобуси, пасажирські автомобілі тощо), завезених в Україну за заниженою митною вартістю на замовлення «клієнтів». 

За попередніми оцінками, за цей період бюджет держави недоотримав приблизно 10 мільйонів гривень обов’язкових митних платежів і зборів.
 

«У межах відкритого кримінального провадження правоохоронці провели півтора десятка обшуків у службових приміщеннях Житомирської митниці та її структурних підрозділах, а також за місцями реєстрації фірм-учасників центру. Під час слідчих дій вилучено чорнові записи, реєстраційні і бухгалтерські документи, документи митного оформлення, печатки фірм та оргтехніку, на якій «виготовлялася» документація», - додають в СБУ.


Наразі слідчі Управління СБУ в Житомирській області провадять досудове розслідування у кримінальному провадженні, в межах якого перевіряється інформація щодо причетності до протиправної діяльності посадовців митниці.
Поділитись

Новини по темі: