20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Чоловік розгулював містом з артилерійським снарядом в рюкзаку: його випадково затримали поліцейські

Чоловік розгулював містом з артилерійським снарядом в рюкзаку: його випадково затримали поліцейські

  • 20 вересня, 2019 11:08
На Житомирщині у рюкзаку перехожого поліцейські виявили мінометну міну. Подія сталась 19 вересня у місті Радомишль. Про це "Журналу Житомира" повідомили у ГУ Нацполіції Житомирської області.
 

"На одній з вулиць райцентру дільничні офіцери Радомишльського відділення поліції звернули увагу на чоловіка з рюкзаком за плечима, який притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки. Тож поліцейські зупинили чоловіка та попросили показати вміст рюкзака", - інформує поліція. 


Як виявилось, у сумці чоловік переносив габаритний снаряд. 

На місце події було викликано фахівців вибухотехнічної служби ГУНП. За їх свідченнями, це мінометна міна часів Другої світової війни. Незважаючи на корозію та іржу, боєприпас виявився бойовим і приховував чималу небезпеку. Поліцейські знищили його у безлюдному місці. 

Сам чоловік пояснив, що на таку знахідку він натрапив на мілині річки, блукаючи її берегами, й вирішив забрати із собою. За незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами Кримінальним кодексом України передбачено покарання у вигляді ув’язнення від 3 до 7 років. 

Поділитись

Новини по темі: