19 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Після спілкування з поліцейськими водія мопеда знайшли непритомним

Після спілкування з поліцейськими водія мопеда знайшли непритомним

  • 1 серпня, 2019 9:38
На околиці Бердичева 30 липня було виявлено непритомного парубка. Нині він у тяжкому стані знаходиться у реанімаційному відділенні лікарні. За вказаним фактом було розпочато кримінальне провадження. Також проводиться службова перевірка за інформацією про можливу причетність до події поліцейських. ПРо це повідомили у відділі комунікації поліції області.

“Після надходження повідомлення про госпіталізацію хлопця та першочергових дій поліції по встановленню всіх обставин слідчими Бердичівського відділу було розпочато кримінальне провадження за ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Водночас від рідних хлопця ми отримали інформацію про ймовірність його травмування під час спілкування з поліцейськими групи реагування Бердичівського відділу. Я відразу призначив службове розслідування для встановлення об’єктивних підстав таких заяв та загалом дій працівників”, – прокоментував начальник ГУНП В’ячеслав Печененко.

Так, уже встановлено, що напередодні увечері поліцейські дійсно спілкувались із хлопцем, оформляючи відносно нього адміністративні матеріали за порушення Правил дорожнього руху (ч.2 ст. 126 КУпАП), а саме: керування транспортним засобом (мопедом) без шолома, без номерних знаків та без світла фар.

Поліцейські склали адміністративний протокол та передали його копію хлопцеві. Процес спілкування між ними, за показами очевидців, проходив без конфліктно і при цьому видимих травм на його тілі не було.

Також з’ясувалось, що за півгодини потому він спілкувався з матір’ю і братом та при цьому уже мав подряпини і садна. Рідним хлопець повідомив, що буде повертатися додому (проживає окремо від них), а уранці його знайшли непритомним на півдорозі туди.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України, а також службове розслідування ГУНП.

“За попереднім висновком, характер наявних у хлопця ушкоджень свідчить про велику ймовірність його травмування у результаті падіння. У будь-якому разі ми збираємо та опрацьовуємо усю можливу інформацію щодо цієї події для встановлення істини. Так, проведено додатковий огляд навколишньої території і виявлено місце ймовірного падіння транспортного засобу, а також його окремі пошкоджені деталі. Розслідування та службова перевірка перебуває під моїм особистим контролем”, – додав В’ячеслав Печененко.

На час проведення службового розслідування поліцейські відсторонені від виконання службових обов’язків. Також про подію поінформовано регіональне Управління ДБР.
Поділитись

Новини по темі: