24 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Намагався «зам'яти справу»: на Житомирщині п'яний водій пропонував хабар поліцейським

Намагався «зам'яти справу»: на Житомирщині п'яний водій пропонував хабар поліцейським

  • 7 червня, 2019 15:29
У Любарському районі Житомирської області водій спробував відкупитись від поліцейських. За хабар у 1000 грн чоловікові тепер загрожує кримінальна відповідальність. Про це «Журналу Житомира» розповіли у ГУ Нацполіції Житомирської області.
 

«Близько 8 ранку інспектори сектору реагування патрульної поліції Любарського ВП ГУНП, які несли службу із забезпечення правопорядку, у с. Старому Любарі зупинили автомобіль «Renault Daster», водій якого не був пристебнутий паском безпеки. За кермом знаходився 24-річний місцевий житель. У ході спілкування з керманичем і перевірки водійських документів поліцейські помітили у чоловіка явні ознаки алкогольного сп’яніння. Тож запропонували йому пройти відповідне освідування. Однак водій відмовився від такого», - інформує поліція.


Поліцейські почали оформлення відносно керманича адміністративних матеріалів за правопорушення. У салон службової автівки правопорушник виклав тисячу гривень і запропонував правоохоронцям «зам’яти справу». 
 

«Факт пропозиції хабара був належним чином задокументований слідчо-оперативною групою у присутності понятих. До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості за ч.1 ст.369 ( Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України», - прокоментувала т.в.о. начальника Любарського ВП ГУНП Тетяна Підгаєцька.


За чинним законодавством подібні протиправні дії можуть обернутися для чоловіка покаранням – від штрафних санкцій і аж до позбавлення волі строком до 4 років.
Поділитись

Новини по темі: