19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Тротил, патрони і детонатори: житель Житомирщини організував в гаражі склад боєприпасів. ФОТО

Тротил, патрони і детонатори: житель Житомирщини організував в гаражі склад боєприпасів. ФОТО

  • 24 травня, 2019 8:55
Житель Олевського району Житомирської області зберігав у власному гаражі електродетонатори, підривачі, корпуси гранат, понад 3 сотні набоїв різного калібру. Все це було вилучено правоохоронцями у рамках розпочатого кримінального провадження.

Про це "Журналу Житомира" повідомили в ГУ Нацполіції Житомирської області.
 

"Нами була отримана оперативна інформація про жителя смт Нових Білокоровичів, який може зберігати у себе небезпечні предмети, - повідомив начальник Управління карного розшуку Олександр Петрущенко. – Тож усі заходи проводилися у рамках розпочатого кримінального провадження за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України".


22 травня у домоволодінні 42-річного чоловіка оперативники та слідчі провели санкціонований обшук. Результатом стало виявлення електродетонаторів, підривачів, корпусів гранат Ф-1 та РГД, тротилових шашок, понад 4 десятків патронів калібру 9 мм та ще майже 300 набоїв калібру 5,6 мм.

Поліцейські вилучили боєприпаси та підготували клопотання до суду щодо направлення його на експертне дослідження. Нині у рамках досудового розслідування правоохоронці встановлюють походження боєприпасів та мету, з якою чоловік усе це зберігав.

Відповідно до ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України: носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу - караються позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.







Поділитись

Новини по темі: