19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • У Житомирській області «альпініст» намагався вкрасти кабель з висотної ЛЕП

У Житомирській області «альпініст» намагався вкрасти кабель з висотної ЛЕП

  • 13 травня, 2019 14:13
У Коростенському районі Житомирської області викрито місцевого «альпініста», який спробував вкрасти кабель з висотної електроопори.

За інформацією ГУ Нацполіції Житомирщини, подія сталася уночі 13 травня неподалік с. Розівка.
 

«Цю територію рейдують представники товариства підрядників, які наглядають, щоб не виникало будь-яких механічних пошкоджень на стратегічній повітряній лінії електропередачі. Відтак чергова група й помітила якогось чоловіка на металевій опорі іншої, недіючої лінії, що знаходиться поруч з їх об’єктом. За викликом виїхав наряд поліцейських швидкого реагування, а згодом прибула і слідчо-оперативна група», - розповів начальник Коростенського ВП ГУНП Михайло Старовойт.


Нічним «альпіністом» виявився 42-річний житель с. Розівка, в якого вилучено спеціальне спорядження, мотузки та інструменти для демонтажу кабелів. 

Чоловік зізнався, що мав намір добути з них алюмінієвий дріт і виручити за нього кошти. За чинним законодавством спроба викрадення кабелів може обернутися для нього штрафом, громадськими або виправними роботами, піврічним арештом, обмеженням або позбавленням волі строком до 3 років.
Поділитись

Новини по темі: