20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Вкрав обладнання, щоб майнити біткоїни: в Житомирі засудили військового

Вкрав обладнання, щоб майнити біткоїни: в Житомирі засудили військового

  • 8 квітня, 2019 14:45
Житомирський суд покарав солдата, який викрав із військової частини деталі інтерактивного комплексу імітаційного моделювання бойових дій. Комплектуючі крадій продав, а за отримані гроші хотів придбати "ферму" по виготовленню біткоїнів.

Про це інформує прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

"Контрактник був оператором групи імітаційного моделювання і мав доступ до комп‘ютерного класу із унікальним обладнанням. Обслуговуючи комплекс, "солдат-хакер»" незаконно заволодів його деталями загальною вартістю 850 тисяч грн", - інформує відомство.

Вироком Богунського районного суду м. Житомира 5 квітня військовослужбовця засуджено до покарання у вигляді 9 років позбавлення волі за порушення ч. 3 ст. 410 Кримінального кодексу України. Також задоволений цивільний позов, за яким солдат-крадій має відшкодувати частину завданої матеріальної шкоди в розмірі 597 тисяч гривень. 

Решту збитків повернуто військовими прокурорами спільно з спецполіцією в ході слідчих і розшукових дій - предмети злочину на суму 370 тисяч гривень виявлено і вилучено у підприємців у Києві та Львові.
Поділитись

Новини по темі: