26 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Запустили феєрверк, щоб відвернути увагу. В Житомирі зловили «кмітливого» грабіжника. ФОТО

Запустили феєрверк, щоб відвернути увагу. В Житомирі зловили «кмітливого» грабіжника. ФОТО

  • 29 березня, 2019 13:17
У Житомирі правоохоронці затримали зловмисника з Запоріжжя, який вночі намагався пограбувати хутряний магазин. Примітно, що відволікти увагу від скоєння злочину, чоловік спробував за допомогою феєрверку.

Як повідомили «Журналу Житомира» в Управлінні поліції охорони, подія сталася вночі 29 березня. Розшукати злодіїв допоміг випадковий очевидець.

«Близько 3:15 години у м. Житомирі працівники групи реагування поліції охорони отримали повідомлення про спрацювання сигналізації у магазині одягу. Вже за дві хвилини поліцейські прибули на місце події та виявили пошкоджені двері у крамниці. Відтак приміщення було блоковано додатковими нарядами поліції. У цей час на спецлінію «102» надійшло повідомлення від житомирянина, який розповів, що щойно вийшов на балкон своєї квартири, почувши звуки фейєрверку на вулиці, і помітив двох невідомих, які у цей час розбили скло у дверях крамниці неподалік», - інформує поліція охорони.

Чоловік також сказав, що за мить незнайомці вибігли з приміщення з сумками. Очевидець вказав правоохоронцям, куди саме побіг один з імовірних крадіїв. Поліцейські кинулися навздогін та затримали втікача. 

Під час погоні той кинув дві господарські сумки, в яких у ході подальшого огляду слідчі виявили викрадений верхній одяг із хутра. Чоловіка доставили до Житомирського відділу поліції.
 

«Затриманий - 25-річний житель м. Запоріжжя. Попередньо, він разом зі спільником запустили феєрверк неподалік місця крадіжки, сподіваючись відвернути увагу випадкових очевидців. Нині триває встановлення всіх обставин та розшук другого співучасника злочину», - повідомив начальник Житомирського відділу поліції Михайло Сорока.


Наразі триває з’ясування всіх обставин події. Грабіжникам може загрожувати від 5 до 8 років позбавлення волі.

Схоже, це «фірмовий» почерк злодіїв. В червні 2018 року у місті Енергодар Запорізької області стався схожий злочин. Зловмисники обікрали магазин верхнього одягу, використовуючи феєрверк для відволікання уваги.








 
Поділитись

Новини по темі: