19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Співробітниця Новоград-Волинської школи-інтернату засуджена на 4 роки

Співробітниця Новоград-Волинської школи-інтернату засуджена на 4 роки

  • 5 квітня, 2011 16:45
На Житомирщині засуджено колишню юристка школи-інтернату, яка привласнила понад 100 тисяч гривень дітей-сиріт.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

Закінчився судовий розгляд за звинуваченням співробітниці Новоград-Волинської школи-інтернату. Юристка незаконно знімала гроші з рахунків дітей-сиріт. З жовтня 2009 року по березень 2010 їй вдалося привласнити 109 тисяч гривень.

- Юрист мала право доступу до офіційних документів та шляхом обману і підробок неодноразово знімала з рахунків вихованців інтернату їх власні кошти, - повідомили в прес-службі прокуратури Житомирської області. - В результаті постраждала 21 дитина.

Новоград-Волинський районний суд визнав колишнього юриста винною у вчиненні злочинів, передбачених частиною 4 ст.191 (Привласнення, розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем), частиною 3 та 4 ст. 358 (Підроблення документів та використання підроблених документів) Кримінального кодексу України.

Суд призначив покарання у вигляді 4-х років позбавлення волі з позбавленням права займати посади, пов'язані зі зберіганням товарно-матеріальних цінностей усіх форм власності, строком на 3 роки.

Варто відзначити, що Новоград-Волинську школу-інтернат, директором якої є Швидюк Марія Іванівна, протегує сам глава Верховної Ради України - Володимир Литвин.
Поділитись

Новини по темі: