20 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Кошти виділені Житомиру для чорнобильських програм використовуються не за призначенням

Кошти виділені Житомиру для чорнобильських програм використовуються не за призначенням

  • 19 березня, 2011 18:51
Кошти, які Україна виділяє на програми і заходи з подолання наслідків Чорнобильської катастрофи, часто використовуються не за призначенням та неефективно. 

Про це заявив заступник генерального прокурора України Віктор Занфіров, виступаючи на парламентських слуханнях "Сучасний стан та актуальні завдання подолання наслідків Чорнобильської катастрофи".

За його словами, органами прокуратури були проведені перевірки, які показали, що в Житомирській та інших областях допускається порушення під час виконання державних програм фінансування будівництва житла громадян, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС.

"Державні кошти, практично, використовуються на заробітну плату. Зокрема, в 2010 році з виділених понад 200 мільйонів гривень на утримання персоналу використано близько 70 відсотків", - сказав В. Занфіров.

Крім цього, зазначив він, трохи зроблено для безпечного зберігання радіоактивних відходів, не вирішено питання щодо їх утилізації, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу.

За словами заступника Генпрокурора, органами міліції в зоні відчуження належна охорона Прип'яті не забезпечена. Це дає можливість шукачам металу без перешкод проникати на забруднену територію і збирати там метал з метою подальшої реалізації.

Крім того, не вживаються заходи щодо зміцнення берегів річок і свердловин колодязів, внаслідок чого триває міграція радіонуклідів в підземні водні горизонти і басейни р. Дніпро.

Підприємства, що працюють в зоні відчуження, допускають зловживання при використанні державних коштів, необгрунтовано встановлюють і виплачують надбавки до зарплат, завищують вартість робіт, безпідставно списують устаткування, додав В. Занфіров.

"Я сподіваюся, що спільними зусиллями ми зможемо вирішити проблеми, які не вирішувалися в останні роки, знайти шляхи для подолання тих трагедій, які вже відбулися", - зазначив він.
Поділитись

Новини по темі: