24 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Житомирське КРУ виявило втрати на 14 млн. грн.

  • 4 березня, 2011 18:04
КРУ Житомирської області провело аудит фінансово-господарської діяльності КП «Реклама», КП по експлуатації адмінбудинків Житомирської облради і КП «Агентство з управління майном» Житомирської міськради.

Як повідомили «Журналу Житомира» у прес-службі КРУ, за результатами проведених контрольних заходів встановлені втрати фінансових і матеріальних ресурсів внаслідок неефективних управлінських дій на загальну суму 13,9 мільйонів гривень в тому числі: упущені вигоди - 12,2 млн. гривень. та витрат внаслідок неефективних управлінських дій - 1,7 млн. гривень.

Встановлено що КП «Реклама» купувало постери, банери, транспаранти-перетяжки з сюжетами соціальної реклами за цінами, в 3-8 разів перевищують ціни інших суб'єктів, що призвело до додаткових непродуктивних витрат в сумі 310 тис. гривень.

Крім того, підприємство проводило витрати на роботи з очищення і забарвленням стендів «Міськдовідка», які здійснювалися суб'єктами Києва за цінами, в 1,5 рази перевищують ціни на аналогічні роботи житомирських підприємців. Це призвело до додаткових витрат у сумі 238 тис. гривень.

Аудиторським дослідженням в КП «Агентство з управління майном» Житомирської міськради результатів визначення переможців конкурсів на оренду майна встановлено, що проведення конкурсів не дає економічного ефекту, оскільки в більшості випадків вартість оренди одного квадратного метра площі за результатами конкурсів значно менше середньо-ринкової в місті.

Підраховано, що за умови оренди комунального майна за середньо-ринкової вартості, що склалася в даному періоді по м. Житомиру, КП могло б отримати додатково коштів у сумі 3,1 млн. гривень. Слід підкреслити, що 93% від цієї суми або 2,8 млн. грн, агентство повинно було направити до міського бюджету.

При дослідженні в комунальному підприємстві по експлуатації адмінбудинків Житомирської обласної ради доцільності понесених витрат виявлено, що згідно з рішеннями Житомирської обласної ради протягом 2008-2009 років на баланс КП передано низку майнових комплексів (зокрема, Овруцький завод продтоварів, завод «Ремпобуттехніка» м. Житомир), які протягом досліджуваного періоду не функціонували і не використовувалися, як наслідок - непродуктивні витрати на їх утримання склали 295 тис. гривень.
Поділитись

Новини по темі: