25 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • На Житомирщині заарештували бізнесмена, який загнав у рабство азіатських мігрантів

На Житомирщині заарештували бізнесмена, який загнав у рабство азіатських мігрантів

  • 11 лютого, 2011 1:22
Працівники Управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України в Житомирській області викрили бізнесмена, який на своєму підприємстві з обробки граніту незаконно експлуатував нелегальних мігрантів.

Про це «Журналу Житомира» повідомили в ДЗГ МВС.

Встановлено, що в жовтні 2010 року в місті Києві цей директор познайомився з іноземкою по імені Фатіма і дізнався від неї, що вона знає чотирьох нелегальних мігрантів з однієї з азіатських країн, яким вкрай необхідна робота. Бізнесмен через нову знайому запропонував чотирьом нелегалам працевлаштуватися у нього на фірмі офісними працівниками. При цьому він пообіцяв найманцям належну оплату праці та інші привілеї робітників його фірми.

Протягом майже чотирьох місяців директор підприємства примушував мігрантів працювати як різноробочих при обробці граніту, заробітну плату не виплачував, належний відпочинок та харчування не організовував.

За даним фактом слідчим управлінням УМВС порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає до 12 років позбавлення волі.

В даний час слідством встановлюється особа жінки, яка завербувала іноземців, повідомляючи неправдиві дані про умови праці на зазначеному підприємстві. 
Поділитись

Новини по темі: