19 квітня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • За підробку документів покарані чиновники Пенсійного фонду на Житомирщині

За підробку документів покарані чиновники Пенсійного фонду на Житомирщині

  • 12 січня, 2011 14:02
Прокуратурою Радомишльського району Житомирщини закінчена підтримка державного обвинувачення в суді по кримінальній справі відносно трьох працівників Пенсійного фонду, які скоїли посадовий злочин.

Як повідомили «Журналу Житомира» в прес-службі прокуратури Житомирської області, одна з обвинувачених вирішила посприяти місцевому жителю в незаконному призначенні пільгової пенсії. Посадова особа підробила офіційні документи.

У ході розслідування справи з'ясувалося, що підроблений документ також підписали заступники начальників двох відділів управління Пенсійного фонду в Радомишльському районі. На підставі сфальсифікованого документа з грудня 2005 р. по листопад 2009 року, мешканцю Радомишля незаконно нараховувалася й виплачувалася пенсія. Чоловік отримав такий спосіб більше 82 тис. гривень.

Радомишльським районним судом винесено вирок, за яким двоє держслужбовців засуджені до 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном. Ще одну працівницю Пенсійного фонду засуджено до 3 років позбавлення волі також з випробувальним терміном.
Поділитись

Новини по темі: