29 березня, 2024
Ми в соцмережах
  • Головна
  • Кримінал
  • Працівники одного із банків Житомирської області присвоїли близько двох мільйонів гривень

Працівники одного із банків Житомирської області присвоїли близько двох мільйонів гривень

  • 17 жовтня, 2008 10:04
Працівники банку одного із банків Житомирської області присвоїли близько двох мільйонів гривень своїх клієнтів. Господарюючи у такий спосіб, службовці упродовж декількох років легалізовували гроші через підприємницькі структури. Про це повідомили в прес-службі прокуратури області, передає кореспондент УКРІНФОРМу.

Як зазначив перший заступник прокурора області Анатолій Чумаченко, зловживання кримінального характеру з боку банківських працівників було встановлено під час перевірки щодо додержання банківського законодавства при використанні кредитних коштів у районному відділенні банку. Перевірка проводилась прокуратурою Баранівського району спільно з працівниками УМВС в області.

За словами Анатолія Чумаченка, службові особи районного відділення банку займались оформленням фіктивних кредитів. При цьому вони діяли з корисливих мотивів, в інтересах третіх осіб, маючи доступ до електронно-обчислювальної техніки банку, банківської таємниці, інформації про клієнтів. Ділки використовували фальшиві платіжні документи та проводили готівкові операції. У результаті такої "активної" діяльності було присвоєно банківських та клієнтських коштів на суму майже 1 мільйон 700 тисяч гривень.

Прокуратура Баранівського району порушила за цим фактом кримінальну справу за ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 209 Кримінального кодексу України (зловживання банківськими працівниками службовим становищем, привласнення коштів банку та клієнтів в особливо великих розмірах, легалізація коштів, здобутих злочинним шляхом). Досудове слідство по справі триває.
Поділитись

Новини по темі: