27 квітня, 2024
Ми в соцмережах

Житомирські даїшники тепер не беруть хабара у п'яних водіїв

  • 11 вересня, 2008 13:23
Упродовж доби 10 вересня, в Житомирський області, виявлено майже півсотні осіб, що керували транспортними засобами у нетверезому стані.

Як повідомили «Журнал Житомира» в обласному ДАІ, дуже часто горе-водії намагаються якось згладити свою вину, пропонуючи працівникам Державтоінспекції гроші з метою уникнення відповідальності.

Так, 10 вересня на території Житомирщини було задокументовано два таких випадки.

Зокрема, у м.Радомишлі інспектором ДПС було затримано автомобіль ВАЗ-21063 під керуванням 62-річного місцевого жителя. Водій перебував у стані алкогольного сп’яніння. Проте, щоб уникнути адміністративної відповідальності за порушення законодавства, він запропонував працівнику міліції хабар у розмірі 300 гривень. Спроба дачі хабара одразу ж була задокументована. Наразі триває перевірка, за результатами якої вирішуватиметься питання про притягнення горе-водія ще й до кримінальної відповідальності.

Як повідомив "Журналу Житомира" в.о. заступника начальника УДАІ УМВС України в Житомирській області Івана Прохоренка, з початку року на Житомирщині вже задокументовано 66 спроб дачі хабарів працівникам ДАІ на загальну суму майже 8 тисяч гривень, 100 доларів США та 50 євро.

Найчастіше пропонують гроші за не притягнення до адміністративної відповідальності водії, що знаходяться за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Розміри запропонованих хабарів у сорока із зазначених випадків перевищували 100 гривень. У червні поточного року мешканець селища Черняхів намагався дати працівникові ДАІ хабар в сумі однієї тисячі гривень. У липні в селищі Любар було задокументовано хабар у 100 доларів США. В обох випадках водії перебували за кермом в нетверезому стані. Лише з початку вересня на Житомирщині зафіксовано 9 подібних фактів.
Поділитись

Новини по темі: